четвер, 3 вересня 2020 р.

 


До Дня Державного Прапора України та дня Незалежності України в  бібліотеці освітнього закладу була представлена виставка –

«Державний прапор – символ нації»

Щороку 23 серпня Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року. Свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року.  

         Синьо-жовтий стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього (вгорі) і жовтого (внизу) кольорів, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви. Дехто  стверджує, що насправді барви нашого прапора здавна символізують дві головні стихії природи  воду і вогонь. З релігійного погляду, жовтий (золотий) колір – уособлює Творця і взагалі Вищу духовність, а синій – усе земне.

Нині український національний синьо-жовтий прапор є державним прапором України.

Наш прапор

Небеса блакитні

Сяють з глибини,

А пшеничні й житні

Мерехтять лани.

Прапор наш, як літо,

В сонці майорить:

По долині – жито,

По горі блакить.

Поклад Н. Наш прапор  / Н. Поклад // Мої улюблені вірші. – Тернопіль, 2014. - С. 13.

 

День незалежності України – відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною радою УРСР «Акта проголошення незалежності України».

Вперше День незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року в пам'ять про те, що рік тому 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла «Декларацію про державний суверенітет України». 

  https://www.youtube.com/watch?v=tYp  

 






Немає коментарів:

Дописати коментар