середа, 3 травня 2017 р.

ЗЕМЛЯ ВОЛАЄ: "ЗАХИСТИ!"

    26 квітня 1986 року  в м.Чорнобилі сталася техногенна катастрофа, спричинена  вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції.
Руйнування мало вибуховий характер, реактор був повністю зруйнований, в довкілля  було викинуто велику кількість радіоактивних речовин, потужністю в 300 Хіросим...
       До сьогоднішнього дня фахівці сперечаються про кількість жертв аварії. На даний момент статистика повідомляє про більш ніж 15 тис.людей, постраждалих внаслідок аварії. А в 90-х роках їх нараховувалося близько  37,5 тис. Зараз вважається, що найбільш розповсюдженою хворобою, викликаною викидом радіоактивних речовин в Чорнобилі, є рак щитовидної залози та лейкемія.
    29 листопада 2016 року( 30 років потому ) над Чорнобильською АЕС було збудовано саркофаг, який повністю закрив місце катастрофи. Експлуатація укриття розрахована на 100 років.
Щорічно  26 квітня в нашому навчальному закладі  висвітлюються факти трагедії . Проходить екофестиваль, на якому учні  демонструють свої авторські роботи з різних природних матеріалів.
 До 31 роковин Чорнобильської катастрофи в бібліотеці відбулася виставка-ікебана: "Земля волає: "Захисти!" та тематична виставка: "І гіркота пече полинна..."На виставках представлені книги природничої тематики та документальні матеріали Чорнобильської трагедії.
Природа чекає від нас не зла, а мудрості. Треба бути мудрими, як сама природа, багатими як земля, здоровими, як вода. Завжди любити та берегти рідну природу.

Виставки переглянули учні та вчителі школи. 

Немає коментарів:

Дописати коментар