вівторок, 26 березня 2019 р.

КНИГА ВІД ВИТОКІВ ДО НАШИХ ДНІВ

   Традиційно  з 25 по 29 березня в Україні відзначають Тиждень дитячого читання.
    З метою розвитку стійкого інтересу до читання художньої книги бібліотекарі завітали у 4-ті класи, щоб розповісти учням,  як книга прийшла до людей. Діти подивилися цікавий відеоролик про  створення паперу, "народження" книги. Взяли активну участь у вікторині.
   Стрімке сучасне життя зробило традиційне книговидавництво й новітні інформаційні технології суперниками в боротьбі за духовний світ людини.
Найвідоміші бібліотеки світу є осередком вікової мудрості, що накопичувалась упродовж багатьох поколінь. І загибель такого осередку - непоправна втрата. Так, зручність Інтернету не підлягає сумніву. Проте, чи може він подарувати нам ту духовну близькість із класиком чи філософом, яку ми відчуваємо, беручи в руки гарну друковану книгу чи старовинний літопис, у які вкладена душа не лише автора, але й друкаря, художника, палітурника?
    Можливо Книга та Інтернет не конкуренти, а побратими, що допомагають людині підвищувати власний культурний та інтелектуальний рівень, не втративши духовності? Потрібно лише для кожного із них визначити свою роль в житті людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар