пʼятниця, 29 березня 2019 р.

СКАРБНИЦЯ МУДРОСТІ ТА ЗНАНЬ

    29 БЕРЕЗНЯ у читальній залі для учнів 6-Г класу відбулася Інтернет екскурсія бібліотеками України.
   У кожній країні в різні періоди бібліотеки виконували важливу духовну місію - бути дзеркалом і пам'яттю народу, держави, центрами їхньої духовності. Книжність, освіченість - одна з характерних рис
українців. Грамотність широких кіл українського народу засвідчена багатьма істориками. Цього не можна було б досягти без створеної нашим народом розвинутої системи освіти і книгозберігання.
    Накопичені на протязі багатьох століть книгозбірнями України, унікальні пам'ятки відкривають широку дорогу до знань, до духовного самовдосконалення народу.
    Учні зайшли  на сайти Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського ,   
Національної бібліотеки України для дітей , Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О.Сухомлинського ,де змогли ознайомитися з роботою та послугами відомих бібліотек. Віртуальна подорож залами українських відомих бібліотек викликала задоволення та захват у дітей. Діти висловили бажання побувати в цих бібліотеках, доторкнутися до самої історії нашого народу.
     Коли людина читає, то слово підіймається з білої сторінки і достигає свідомості живої людини, воно перестає бути словом. Слово перетворюється в пильний погляд, рух, руки, сльозу, посмішку, думку - воно стає життям. І це так чудово, що люди не схочуть і не зможуть відмовитися від книги, поки існує вона, як явище природи... 


Відомості : з відкритих джерел
Фото: власність закладу освіти

Немає коментарів:

Дописати коментар